Institut internih revizora Crne Gore (IIRCG) u saradnji sa Crnogorskim Edukativnim Centrom i revizorskom kompanijom HLB Mont Audit doo iz Podgorice (www.montaudit.me),  organizuje online, u utorak 22. decembra 2020. godine, sa početkom u 10:00 časova, pretpraznično Savjetovanje IT sekcije Instituta internih revizora na temu:

UNAPREĐENJE METODOLOGIJE IT REVIZIJE I PRIMJENA GDPR UREDBE

10 CPE

Teme koje će biti obrađene na Savjetovanju:

  • Sigurnosni mehanizmi
  • Metodologija za upravljenje rizikom
  • Analiza procjene rizika
  • Osnovi GDPR uredbe
  • Obaveza tehničkih i organizacionih mjera
  • Izvještavanje
  • Diskusija tokom predavanja u kontinuitetu

Međunarodni Standard interne revizije 2110.A2: Aktivnost interne revizije mora da ocijeni da li upravljanje informacionom tehnologijom u organizaciji podržava strategije i ciljeve organizacije.

Međunarodni Standard interne revizije 1210.A3: Interni revizori moraju posjedovati dovoljno znanja o ključnim informaciono-tehnološkim rizicima i raspoloživim ravizorskim tehnikama zasnovanim na tehnologiji, kako bi izvršili poslove koji su im dodjeljeni.

Napomena:

Obuka će se održati online. Na ovaj korak smo se odlučili usljed pojačanog broja novozaraženih ovih dana, usljed pandemije Korona virusa, ali svaki polaznik će nesmetano moći da prati predavanje uživo i da postavlja pitanja predavačima (nakon završetka predavanja).

Skrećemo pažnju da će polaznici biti u prilici da uživo prate sve prezentacije koje će predavači otvarati na svom kompjuteru + da vide predavače uživo, uz podsjećanje da ovaj skup možete pratiti sa bilo koje lokacije (od kuće, posla…) uz uslov da imate kompjuter ili lap top, ili smart telefon, i da se povežete na kvalitetniji internet kako bi gledali nesmetano predavanja i postavljali pitanja.

Savjetovanje ćemo organizovati online 22.12.2020. godine, sa početkom u 10:00 časova.

Prisustvom na savjetovanju ostvarujete 10 CPE sati kontinuirane edukacije, dok delegati koji predlože temu i istu prezentuju u formi Power point prezentacije dobijaju dodatnih 5 CPE.

PODACI O PREDAVAČU

prof. dr Adis Balota

Prof. dr Adis Balota je rukovodilac Službe za opštu zaštitu podataka i digitalnu transformaciju u Lovćen banci AD Podgorica; višegodišnji je Dekan Fakulteta za Informacione Tehnologije – Univerzitet Mediteran Podgorica;  prethodni je Pomoćnik Ministra u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, za sektor informatičke infrastrukture.

Obavljao je fuknciju Direktora Fonda za zdravstvo Crne Gore; predavač je u oblasti Informacione Tehnologije na predmetima: Arhitektura računarskih sistema, Upravljanje Informacionim Sistemima, Sigurnost i zaštita Informacionih Sistema, Administracija računarskih mreža i Projektovanje i razvoj računarskih mreža.

Kotizacija:

-BESPLATNO: Za članove IIRCG sekcije za IT – nosioce IIRCG specijalističkog zvanja „Ovlašćeni interni revizor-specijalista za Informacione Sisteme“
-Za članove Instituta internih revizora kotizacija iznosi 50 €.
-Za ostale zainteresovane kandidate kotizacija iznosi 70 €.

Komentariši