Institut internih revizora Crne Gore (IIRCG) u saradnji sa Crnogorskim Edukativnim Centrom (www.edukativni-centar.me) i revizorskom kompanijom HLB Mont Audit doo iz Podgorice (www.montaudit.me), uspješno je organizovao u utorak 22. decembra 2020. godine, online pretpraznično Savjetovanje IT sekcije Instituta internih revizora na temu:

UNAPREĐENJE METODOLOGIJE IT REVIZIJE I PRIMJENA GDPR UREDBE

10 CPE

Teme koje su obrađene na Savjetovanju:

  • Sigurnosni mehanizmi
  • Metodologija za upravljenje rizikom
  • Analiza procjene rizika
  • Osnovi GDPR uredbe
  • Obaveza tehničkih i organizacionih mjera
  • Izvještavanje
  • Diskusija tokom predavanja u kontinuitetu

Međunarodni Standard interne revizije 2110.A2: Aktivnost interne revizije mora da ocijeni da li upravljanje informacionom tehnologijom u organizaciji podržava strategije i ciljeve organizacije.

Međunarodni Standard interne revizije 1210.A3: Interni revizori moraju posjedovati dovoljno znanja o ključnim informaciono-tehnološkim rizicima i raspoloživim ravizorskim tehnikama zasnovanim na tehnologiji, kako bi izvršili poslove koji su im dodjeljeni.

PODACI O PREDAVAČU

prof. dr Adis Balota

Prof. dr Adis Balota je rukovodilac Službe za opštu zaštitu podataka i digitalnu transformaciju u Lovćen banci AD Podgorica; višegodišnji je Dekan Fakulteta za Informacione Tehnologije – Univerzitet Mediteran Podgorica;  prethodni je Pomoćnik Ministra u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, za sektor informatičke infrastrukture.

Obavljao je fuknciju Direktora Fonda za zdravstvo Crne Gore; predavač je u oblasti Informacione Tehnologije na predmetima: Arhitektura računarskih sistema, Upravljanje Informacionim Sistemima, Sigurnost i zaštita Informacionih Sistema, Administracija računarskih mreža i Projektovanje i razvoj računarskih mreža.

Kotizacija:

-BESPLATNO: Za članove IIRCG sekcije za IT – nosioce IIRCG specijalističkog zvanja „Ovlašćeni interni revizor-specijalista za Informacione Sisteme“
-Za članove Instituta internih revizora kotizacija iznosi 50 €.
-Za ostale zainteresovane kandidate kotizacija iznosi 70 €.

Komentariši