INSTITUT INTERNIH REVIZORA CRNE GORE, KOMORA PORESKIH SAVJETNIKA CRNE GORE I KOMORA PROCJENITELJA I SUDSKIH VJEŠTAKA CRNE GORE POTPISALI TRILATERALNI SPORAZUM O SARADNJI

Tokom održavanja Konferencije poreskih savjetnika, održane 24. juna 2024. godine u sali Princeza Jelena u Hotelu Hilton u Podgorici, potpisan je značajan Trilateralni Sporazum o saradnji između Instituta internih revizora Crne Gore,  Komore poreskih savjetnika Crne Gore i Komore procjenitelja i sudskih vještaka Crne Gore.

Ovaj istorijski događaj okupljao je vodeće stručnjake iz oblasti procjena, poreskog savjetovanja i internih revizija, stvarajući temelje za buduću saradnju i razvoj ovih važnih profesija.

Sporazum su potpisali:

  • prof. dr Slavko Rakočević, predsjednik Instituta internih revizora Crne Gore.
  • Zoran Vukićević, predsjednik Komore poreskih savjetnika Crne Gore,
  • dr Đorđije Rakočević, predsjednik Komore procjenitelja i sudskih vještaka Crne Gore.

𝐂𝐢𝐥𝐣𝐞𝐯𝐢 𝐓𝐫𝐢𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐚𝐥𝐧𝐨𝐠 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐚𝐳𝐮𝐦𝐚 𝐨 𝐬𝐚𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐢

Trilateralni Sporazum o saradnji predviđa zajedničke aktivnosti i projekte koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta usluga koje pružaju članovi svih triju organizacija. Ključni ciljevi ovog Sporazuma uključuju:

  • Stručna edukacija i usavršavanje: Organizacija zajedničkih seminara, radionica i obuka za članove svih triju organizacija, s ciljem unapređenja njihovih stručnih kompetencija i praćenja savremenih trendova u oblasti procjena, poreskog savjetovanja i internih revizija.
  • Razmjena iskustava i najboljih praksi: Redovna razmjena informacija, iskustava i najboljih praksi kako bi se osigurao visok kvalitet usluga i etički standardi u radu članova svih triju organizacija.
  • Zajednički projekti i istraživanja: Realizacija zajedničkih projekata i istraživanja koja će doprinijeti razvoju struke i unapređenju pravnog i poreskog okvira u Crnoj Gori.
  • Podrška članovima: Pružanje međusobne podrške u radu i zastupanju interesa članova svih triju organizacija pred državnim organima i institucijama.

Komentariši