Kvalifikacija za rukovodioca interne revizije (QIAL)

Stvaranje budućih lidera, danas.

Današnji rast i promjene u oblasti interne revizije zahtijevaju novu vrstu rukovodioca – osobe koje vode kvalitetan revizorski tim dok stvaraju vrijednost tako što se dosljedno bave potrebama interesnih grupa, rizicima od vrha na dolje i očekivanjima tržišta. IIA je razvio program za sticanje profesionalnog zvanja Kvalifikacija za rukovodioca interne revizije (QIAL™) kako bi vam pružio podršku na putu da postanete sljedeća generacija vizionara u ovoj profesiji.

Dakle, bez obzira na to da li težite da postanete rukovodilac ili ste već rukovodilac interne revizije (AE), QIAL je prava kvalifikacija za naredni korak u vašoj karijeri.

Neophodne vještine uspješnog rukovodioca

Da li je ovo za mene?

Ako težite da postanete rukovodilac u svom preduzeću ili želite da povećate kredibilitet svoje uloge rukovodioca pred svojim interesentima i kolegama, QIAL će Vam pomoći da stvorite i poboljšate vještine kako biste podrobnije utemeljili svoj kredibilitet lidera budućnosti.

Uslovi koje je potrebno ispuniti i koraci do postizanja QIAL zvanja

QIAL zvanje je namijenjeno potencijalnim rukovodiocima, novim rukovodiocima kao i iskusnim rukovodiocima. Kandidati moraju da se ostvare na svojim trenutnim pozicijama da bi učestvovali u QIAL programu.

Potencijalni rukovodioci

QIAL omogućava talentovanim potencijalnim rukovodiocima interne revizije da ostvare svoj pun potencijal ako pokažu da posjeduju vještine ključne za uspješno upravljanje internom revizijom.

Novi rukovodioci – Iskusni rukovodioci

QIAL pomaže trenutnim rukovodiocima i CAE da se pozicioniraju kao budući lideri koji se etički ponašaju i posjeduju inovativan i strategijski način razmišljanja u suočavanju sa rizicima.

QIAL će izoštriti neophodne vještine koje su Vam donijele uspjeh i razviti nove i time Vam zagarantovati buduća dostignuća. Program je kreiran na osnovu interesovanja i dugogodišnjeg iskustva. CAE koji su novi u profesiji i sa značajnim upravljačkim iskustvom mogu se odlučiti da se usredsrede na sticanje revizorskog znanja. Za osobe sa više iskustva u internoj reviziji, liderske vještine biće od velike važnosti za uspjeh u toj profesiji.

QIAL metoda i koraci do postizanja QIAL zvanja

Kao kandidat za QIAL zvanje, radićete sa dodijeljenom komisijom uspješnih starijih rukovodilaca interne revizije koji će Vam pružati detaljnu podršku i podučavati Vas. Spremićete prezentaciju na osnovu informacija studije slučaja ili svog iskustva. Znanja i vještine koje budete razvili su direktno povezane sa najnovijim Okvirom ključnih kompetencija u IIA. Iako su sastanci uživo korisni, u slučaju da obaveze ne dozvoljavaju, onlajn konferencije su moguće.

Testiranje

QIAL cjenovnik