_

 

"
MEMORANDUM O SARADNJI UPCG I IIRCG

Podgorica, 06.09.2012.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Institut internih revizora Crne Gore (IIA Montenegro) dana 06.09.2012. godine potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji. Sporazum su potpisali Budimir Raičković, potpredsjednik UPCG i Doc. dr Slavko Rakočević, predsjednik Upravnog odbora IIA Montenegro.

Zaključenju Sporazuma o poslovnoj saradnji UPCG i IIA Montenegro prisustvovali su predsjednik i izvršni direktor Globalnog instituta internih revizora (IIA) Richard F. Chambers i predsjednik Konfederacije evropskih nacionalnih udruženja direktora (ECODA) Patrick Zurstrassen te Denis Kovačević, Predsjednik Nadzornog odbora IIRCG, sa kojima je u nastavku održan zajednički sastanak.
 

Na osnovu Sporazuma, UPCG i IIA Montenegro će u narednom periodu realizovati niz zajedničkih aktivnosti usmjerenih ka afirmaciji i razvoju interne revizije kao struke, a koje podrazumijevaju razmjenu znanja i informacija, realizaciju zajedničkih projekata, uspostavljanje saradnje sa međunarodnim organizacijama, organizovanje raznih vidova edukacije - seminara, radionica, okruglih stolova i konferencija (nacionalnog i međunarodnog karaktera), kao i saradnju za potrebe prevoda međunarodnih standarda, etičkih kodeksa i drugih sadržaja iz oblasti interne revizije.

Na događaju koji je ovom prilikom organizovan u UPCG, potpisnici dokumenta obavezali su se za sprovođenje aktivnosti čiji je cilj da se Program sertifikacije internih revizora u Crnoj Gori u što većoj mjeri usaglasi sa programima instituta internih revizora zemalja Evropske unije, članica IIA Global sa Floride i ECIIA iz Brisela.
 

Napomena:

Saopštenje za javnost je preuzeto sa stranice Unije Poslodavaca Crne Gore i može se pogledati ukoliko kliknete Ovdje...


MEDIJI KOJI SU PRENIJELI POTPISIVANJE SPORAZUMA O SARADNJI IZMEĐU UNIJE POSLODAVACA CRNE GORE I INSTITUTA INTERNIH REVIZORA CRNE GORE

TELEVIZIJA PINK-emitovano 06.09.2012.

 


TELEVIZIJA IN-emitovano 06.09.2012.

 

Naslovna