_

 

"
MEMORANDUM O SARADNJI PKCG I IIRCG

Podgorica, 04.09.2012.

Dana 04.09.2012. potpisan je sporazum o saradnji Privredne komore Crne Gore i Instituta internih revizora Crne Gore, koji će biti osnova za realizaciju brojnih zajedničkih poslova, prije svega u dijelu organizovanja raznih vidova edukacije.

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma o saradnji Predsjednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković razgovarao je sa Richardom Chambersom, predsjednikom i izvršnim direktorom Globalnog instituta internih revizora (Global IIA ).

Predsjednik PKCG je goste upoznao sa činjenicom da se Crna Gora u oblasti interne revizije suočava sa istim izazovima kao i veliki broj zemalja u svijetu. Takođe je naglasio da (iako se zahvaljujući i Institutu koji djeluje nekoliko godina stanje popravlja) ostaje  značajan prostor i za unapređivanje.
 

Mijušković je ovom prilikom istakao da je dolazak gospodina Chambersa u Crnu Goru i njegovo učešće na IIRCG konferenciji Interne revizije od velikog značaja, jer zahvaljujući njegovom bogatom iskustvu na zahtjevnim poslovima ove struke na eksplicitan način će se prenijeti zainteresovanom auditorijumu najbolje prakse i preporuke. Ova struka se veoma oslanja na međunarodne uzanse, te predsjednik Mijušković smatra nužnim kontinuirano informisanje predstavnika privrede o normama koje uređuju ovu oblast. U tom cilju se Komora opredijelila za potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Institutom internih revizora Crne Gore, koji se očekuje da bude osnova za realizaciju brojnih zajedničkih poslova, a prije svega u dijelu organizovanja raznih vidova edukacije: konferencija, seminara, radionica, okruglih stolova i sl., kao i sprovođenju mnogih drugih aktivnosti koje imaju za cilj jačanje struke interne revizije.

Sporazum o saradnji su potpisali Predsjednik Privredne komore Crne Gore i Predsjednik Upravnog odbora Instituta internih revizora Crne Gore, Doc. dr Slavko Rakočević, u prisustvu gospodina Richard Chambersa-Predsjednika i Izvršnog direktora Globalnog instituta internih revizora (IIA) sa Floride.

Napomena:

Saopštenje za javnost je preuzeto sa stranice Privredne Komore Crne Gore i može se pogledati ukoliko kliknete Ovdje...

 


MEDIJI KOJI SU PRENIJELI POTPISIVANJE SPORAZUMA O SARADNJI IZMEĐU PRIVREDNE KOMORE CRNE GORE I INSTITUTA INTERNIH REVIZORA CRNE GORE

 

TV IN-emitovano 04.09.2012.

 

 

Naslovna